- D-Day -

WWII-DDay-NormandyInvasion-Attrib-HistoryArmyMil-SC320901
“Eram cu toții neliniștiți în acea marți dimineață. Am luat parte la invazia Siciliei din 1943, dar mă simțeam de parcă nicio experiență anterioară nu-mi putea liniști sufletul. Tensiunea creează o tăcere apocaliptică în jurul meu, niciun tovarăș de-al meu nu spunea un cuvânt, am stat cu toții acolo, înghesuiți, în tăcere, în speranța că totul va începe deja și se va termina cât mai curând posibil. Marea era plină de corăbii, adevărate bărci ale lui Charon care ne duceau cu tristețe spre ghearele morții. Tremur, zgomotul metalic al unei brichete îmi trece prin corp din cap până în picioare, mă trezesc din visare, un tovarăș în brațe tocmai a aprins o țigară. Cât de ironic, un miros puternic de tutun, impregnat cu sudoare și metal. Ultima țigară. Aș putea scrie un roman, simt că timpul se dilată și o secundă devine nesfârșită. Dintr-o dată, aud un țipăt ascuțit:

– Torpile, de intrare, Torpile!

Două torpile se îndreptau spre noi, nici măcar nu a început și deja s-a terminat …. În mod miraculos, cele două torpile și-au schimbat cursul, o bubuitură puternică sfâșiată în jumătate din distrugătorul norvegian Svenner, care era aproape, și ne-am continuat drumul spre iad ușurat, fără oprire, fără suflet … fără oprire pentru supraviețuitori, cei vii care pluteau doar mor.”

 

 

Una dintre cele mai importante strategii militare ale conflictelor din secolul trecut, debarcarea din Normandia a schimbat cursul istoriei și a trasat viitorul generațiilor următoare. Această operațiune este scânteia prezentului pe care îl trăim astăzi și sacrificiul uman a fost enorm.

Scopul strategiei: o echipă va trebui să protejeze obiectivul fără nicio posibilitate de atac, iar cealaltă echipă va încerca diverse strategii de atac pentru a cuceri baza. Cei din interiorul bazei vor fi eliminați dacă sunt loviți, cei care atacă vor reveni la baza lor atunci când sunt loviți, reluând jocul de acolo. Jocul se încheie atunci când cei din interiorul bazei sunt eliminați până la ultimul sau când timpul se termină pentru atacatori, fără a cuceri baza.

 

Caracter de strategie: ofensiv / defensiv pasivErnie_Pyle_photo_holding_a_zippo

Timp anticipat: 1h

Nr. minim de participanti: 10

Peisaj: clădiri abandonate, pădure

Numărul minim de bile pe persoană: 200