- Explorers -

Acest joc este ideal pentru Teambuilding corporativ și planificarea strategiei. Fiecare echipă de paintball începe de la un capăt opus al terenului. Există patru steaguri, unul controlat de fiecare echipă și două neutre, fiecare în valoare de 500 de puncte către echipa care o controlează. Jocul se termină când timpul se termină SAU când o echipă controlează toate steagurile. Există, de asemenea, numeroase pungi de bani, marcate cu diferite denumiri în valoare totală de 8.000,00 USD. Numai sacii de bani controlați de echipă la baza steagului de pornire vor conta pentru totalul punctelor echipei. Pungile de bani în tranzit (aflate în posesia unui membru al echipei, dar nu la bază) nu vor conta. Dacă un jucător este eliminat în timp ce deține o pungă de bani, el sau ea va lăsa punga în locul în care a fost eliminat. Geanta de bani poate fi apoi recuperată și pusă în joc de oricare dintre echipe. Suma de bani asigurată la sfârșitul jocului se adaugă la scorul echipei. Echipa de paintball cu cele mai multe puncte este câștigătoarea.

Toate punctele acumulate în timpul sesiunii de joc de paintball sunt adăugate la punctele din jocurile anterioare. O echipă poate împiedica opoziția să-și „fure” acumularea de saci de bani prin încheierea jocului prin controlul steagului. Deoarece controlul tuturor steagurilor valorează doar 2.000 de puncte, depinde de membrii echipei să stabilească dacă este în interesul lor să oprească jocul obținând controlul asupra tuturor steagurilor, fie ca măsură ofensivă, fie ca măsură defensivă.

O sesiune normală de joc constă din patru jocuri. Punctele sunt cumulative. Datorită sumelor de puncte variabile pentru sacii de bani, o echipă ar putea câștiga din punct de vedere tehnic jocul, dar totuși ar putea ajunge la puncte generale.

Dacă alegeți să încorporați jocuri de cowboy și jocuri de cazino suplimentare, punctele pot fi acordate echipelor și pentru acele evenimente și adăugate la scorurile cumulate ale echipei pentru a determina câștigătorul general pentru ziua respectivă. Membrii grupului care nu joacă Paintball încă își ajută echipa acumulând puncte la cazinou și jocuri de cowboy. Acest lucru adaugă o nouă dimensiune jocului strategic al jocului.